Erityistason perheterapeutti Elena Hering perheterapia perhepsykoterapia turku uusikaupunki II

Ajatuksia rakkaudesta tänään

Kesälomien sesonki aikana, Suomen luonto on kauneimmillaan. Äitimaa tarjoilee värikkäitä kukkia, vehreää vihreyttä, lintujen laulua ja auringon lämpöä. Rakkautta on ilmassa. Silloin kun vierelläsi on rakastavia ihmisiä ja tunnet onnellisuutta, voit nauttia elämän tarjoamista ilmaisista iloista ja nautinnoista. Parasta niistä on Rakkaus. Kuunnellessani musiikkia rakkaudesta, tulin pohtineeksi, mitä rakkaudesta tulee mieleen juuri nyt.

Rakkaus on koettava väkevänä, puhdistavana, aitona virtana, joka kumpuaa sisältä ulos ja toisinpäin. Sen voima on kuin auringon, elinehto ja kaiken takana. Sitä me toivomme, muistelemme, elämme ja kasvatamme, mikäli hyvin toimimme. Sen tunnistaa aistein, silmistä, hymystä, pienistä ja isoista teoista, hipaisusta, silityksestä, intohimosta, sanoista, kosketuksesta. Sitä on mahdotonta selittää, sen voi vain kokea. Se kulkee ajassa nopeasti, se auttaa, kannattelee. Se täyttää sielun, tietoisen ja tiedostamattoman, se synnyttää uutta, korjaa vanhaa. Sen voimalla voitetaan ja hävitään,  Se on mahdollisuus, toivo ja unelma paremmasta. Se on vierellä, sisällä ja läsnä. Se voi muuntua, muuttaa ja ehtyä, mun sen siemen on aina elämässä kiinni, kiinni juurina sinussa, minussa ja meissä.

Rakkaus täyttyy ja täydentyy suhteissa, vuorovaikutuksessa, saadessaan peilipinnan, mihin kiinnittyä. Rakkaus kasvaa vastuusta, empatiasta, tarpeiden ja toiveiden sekä persoonallisuuksien parantavasta kohtaamisesta. Rakkaus on taiteen, ilmaisun ja kasvun suurin moottori. Rakastava elämänasenne ja tavat ovat osa opeteltavia asioita myös elämässä. Miten rakkaus ilmentyy itseen, toiseen ja suhteissa? Myönteisen vuorovaikutustaitojen, elämänmyönteisten arvojen ja toimintatapojen myötä se voi tuottaa kasvu energiaa meille kaikille. Ihmisenä kasvaminen on meille elämän mittainen matka.

Elämä on tie, jossa rakkaus vaeltaa kohdaten sinut, rakkaudesta syntyneen, jos annamme sille mahdollisuuksia ja tilaa. On suuri onni ja ilo saada kokea rakkautta, joka saattaa tulla pikku hiljaa, yllättäen tai työtä tehdessä. Tule tietoiseksi erilaisista tarpeista, toiveista ja haluista, jotta osaat erotella ne. Valitse huolella rakkauden kohteet ja sitten:

Rakasta siis puhtaasta sydämen kyllyydestä.

 

Hyvää kesän alkua ja juhannuksen aikaa sinulle rakas lukija:)