perheterapia perhepsykoteerapia elena hering turku uusikaupunki

Uunituoreet kotisivut ovat tulleet!

Hieno tunne, kun mukavien ihmisten kanssa yhdessä tekee jotakin uutta ja ennenkokematonta! Kotisivun tekeminen Sannan kanssa yhdessä oli uusi upea kokemus minulle. Keskusteltiin tekovaiheessa aiheesta ja aiheen ulkopuolelta. Mietittiin myös molemmille tärkeitä asioita elämässä yleensä. Siinä mietti, minkälainen itse on terapeuttina ja  ihmisenä yleensä. Mitkä symboolit  ja niiden merkitykset ovat itselle, toiselle ja meille tärkeitä? Harvoin tulee miettineeksi, mitä asioita tai tavaroita aina etsii ympäristöstä? Tai millä esineillä itsensä kotona ympäröi? Mihin maisemaan hakeutuu? Ne on symbooleita, joissa on salattu merkitys. Kotisivuissani mietin: Mitä tunteita ja tietoja nousee lähellä olevista joutsenista, höyhenistä, kivistä, merestä, auringosta, väreistä ja niihin liittyvistä äänistä tai kokemuksista. Mitkä syboolit ovat sinulle tai tässä ajassa tärkeitä? Minkälaisia tarpeita tai toiveita ne tuo esiin? Kuvaavatko ne itseä tai jotakin itselle merkityksellistä? On tärkeää, että pysähtyy miettimään omia ja rakkaiden tarpeita.

Valkoinen väri merkitsee minulle vihkiytymistä, valaa ja uskollisuutta tärkeille arvoille ja yhteyksille. Minä vihkiydyn tekemään parhaani, haluan oppia uutta, arvostan ihmisenä olemista ja elämää yleensä. Vihkiydyn rakastamaan ja tekemään töitä parhaani mukaan. Vihkiydyn tukemaan, hoitamaan ja auttamaan parhaani mukaan ihmisiä, jotka haluavat ja pääsevät lähelle ja sydämeeni. Joutsenten kohtaamisessa tulee mielestäni kauniimmin esiin itsen ja toisen kohtaamisen kauneus, mikä meissä on aina mahdollisuutena läsnä.

Muistan valmistuessani perheterapeutiksi arvostetu kouluttajani kerran hymyillen todenneen meidän psykoterapeuttien olevan rakkauden ammattilaisia:) Ammattilaisuus on syntynyt monista kokemuksista, iloista, suruista, rakkaudesta ja sen hyväksymisestä, että olen itsekin keskeneräinen, erehtyväinen ja riittävän hyvä. Oppiminen ja uudistuminen on onneksi elämän pituista. Mikä onkaan ihanampaa, kuin rakastaa ja tulla rakastetuksi. Onneksi se on ilmaista eikä kulu käytössä.

Aurinkoista kevättä