Kohti uutta elämänvaihetta

Meistä jokainen siirtyy elämässä eteenpäin lukuisten eri vaiheiden läpi. Muutoksista osa tulee meidän eteemme kuin salama kirkaalta taivaalta, osa tuntuu luonnollisilta mukavilta uudistuksilta, osa tunnemyrskyjä aiheuttavilta kriiseiltä tai vaikeuksilta jne. Toisinaan mietimme omaa, toisten, sattuman tai johdatuksen osuutta tapahtumien kulkuun tehden sekä tietoisia että tiedostamattomia valintoja tapahtumien kulusta ja tulevaisuuden ennankoimisesta. Reagointitapamme toistuvat samojen kaavojen tai uusien toimintamallien mukaisesti tuottaen meille erilaisia tunteita, tapahtumia ja seurauksia. Muutokset ovat välttämättömiä elämän, kasvun ja oppimisen eteenpäin menemisen kannalta.

Mikä auttaa meitä näissä erilaisia tunteita nostattavissa elämän aallokoissa? Mikä sinua on auttanut, mikä kannattanut elämässä? Mikä tuonut lohtua, uskoa, toivoa ja rakkautta elämään? Meillä on valtava määrä kokemuksia ja tietoa meidän jokaisesta omasta elämästä ja lähipiirin kokemusmaailmasta. Silti elämäntapahtumat toisinaan pysäyttävät meidät katsomaan syvälle elämän tarkoistusta, oman elämämme merkityksiä ja suuntaa puntaroiden.

Aloittaessani terapiatyön omassa yrityksessäni olen suurten muutosten ja oman kasvamiseni juurilla myös. Tunnen suurta iloa ja rakkautta kurkottaessani uusia kokemuksia ja asiakassuhteita kohti. Luotan asiantuntijuuden myötä myös syvemmin elämän tarkoituksenmukaisuuteen, ihmisten välisen vuorovaikutuksen kasvattavaan, parantavaan ja uudistavaan voimaan, lähimmäisen rakkauteen ja sinnikkääseen, tavoitteelliseen työhön tehdä hyvää itselle ja toisille. Tunnen syvää kiitollisuutta kaikesta ihanasta tuesta, avusta ja kannustuksesta, jonka olen saanut tutuilta, rakkailta ja vielä tuntemattomiltakin ihmisiltä terapeuttitoiminnan aloittamisessa.

Toivon voivani olla sinun, perheesi, puolisosi ja lastesi tukena myös sinun elämän tuomissa aalloissa, muutoskohdissa ja haasteissa. Yhdessä voimme pohtia sinun ja perheesi elämässä olevia vahvuuksia ja asioita, joihin toivoisit muutosta, tukea, uutta suuntaa. Toivon antavani sinulle ja teille luottamusta oman suunnan ja muutoksen löytymisessä ja etsimisessä. Itsensä ja toisen löytymisen, oppimisen ilo ja yhdessä jakamisen myöteisiä kokemuksia matkalla uuteen vaiheeseen. 

Aurinkoista ja tunnelmallista syksyn alkua,

Elena